En äcklig vana

Jag bestämde mig att flexa ut 10 minuter tidigare från jobbet för att kunna gå från NUS till Vasaplan. Jag kom fram i god tid så jag satte mig på en bänk på Vasaplan vid kl.16 och väntade på nr 15-bussen för att åka hem. Tre unga grabbar som var mellan 13-15 år gamla ställde sig bredvid mig för att förmodligen också vänta på en buss. De pratade och skojade ivrigt med varandra och samtidigt spottade på trottoaren nästan ständigt… den ena efter den andra.Det var då att jag insåg att jag hade sett flera andra killar spotta på trottoraren under promenaden från NUS till Vasaplan.

Vad ÄR det egentligen med att spotta nuförtiden? Det är oftast unga killar som spottar men äckligt nog märker jag ibland att även unga tjejer gör det. När och varför blev det fashionabelt eller coolt att ständigt spotta? Självklart finns det "riktiga" anledningar när man måste spotta liksom om man råkar få en smula råttgift eller fågelbajs i munnen eller om man har precis fått en tand utdragen. Kan någon förklara för mig varför den här äckliga vanan råder i dagens förment hövligt samhälle? Usch!

 

4 kommentarer

  1. Anders

    Skönt att höra att det finns fler som reagerar över det ohämmade spottandet på trottoarer och andra ställen där folk går. När det ser äckligare ut än vanligt så brukar jag önska att de som spottat kommer att råka trampa i något minst lika äckligt. Inte så snällt men…

  2. Svägerskan

    För ca 48 år sedan fick jag ibland åka med min dåvarande granne till jobbet. Han spottade var tionde meter till parkeringsplatsen, som var på ca 100 meters avstånd. Det var en väldigt trevlig kille, men jag förstod aldrig varför han hela tiden var tvuungen att harkla och spotta som han gjorde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.