Inget problem med rester i detta hus

Jag vet att rätt så många människor är mindre förtjusta i rester. Men jag gillar rester och det gör Kalle också. Vi har ätit någon slags julmat vid varje måltid sedan julafton och det går alldeles utmärkt för oss både. Under vissa perioder i mitt liv när jag bodde ensam lagade jag ofta en stor middag för 4-5 personer på söndag. Jag åt en portion när maten blev klar, men delade upp resterna i små matlådor för att ta med mig som lunch på jobbet varje dag den följande veckan!

Min förmåga att äta upp rester utan att klaga började troligen redan under min barndom. Min generation – den så kallad baby-boom-generationen – uppfostrades av människor som personligt upplevde USAs stora depression och därför blev de tvungna att utnyttja varje tesked mat för att överleva. Vi var dessutom bönder och hade därför mer respekt för allt arbete som ingår i att odla mat.

För mig är det nästan som en rolig sport att hitta på fiffiga sätt att utnyttja matrester. Så, det blir såklart julskinka, rödbetssallad och Jannsons frestelse till lunch på jobbet imorgon. Mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.