Saknar mest

Det händer då och då fortfarande att någon ställer frågan – vad saknar du mest från USA? De flesta människorna tror att mitt svar skulle bli mat, jobbet eller mina vänner som bor kvar i Michigan. Men, här i Sverige finns det hur mycket som helst god mat. Jag är lyckligt lottad här i Sverige med flera goda vänner inklusive min bästa vän och min man som är en och samma person. Jag lyckades skaffa ett bra jobb och under min fritid har jag hur mycket som helst musik att syssla med.

Jag saknar mest två saker.  För det första saknar jag möjligheten att träffa mina vuxna barn under hela året.  För det andra saknar jag spelmansstämmor där man kan släppa loss och clogdans som de gör i YouTube-videon nedanför. Videon spelades in av en amerikansk musikkompis till mig. Musiken och clogdansen i videon är så "osvensk" att jag nyligen har fulständigt gett upp mitt försök att hitta någonstans att spela och dansa så där här i Sverige.

Jag är mycket medveten om att ingenting varar i evigt men ibland önskar jag att saker och ting inte skulle ändra så snabbt.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.