Nu snackar vi snö!

 
Det går inte att missa att vi har fått en utomordentlig mängd snö i vinter. Det finns stora "snöberg" överallt där plogbilar omgående har tippat snön.  Många säger att det säkert blir midsommar innan alla dessa snöberg smälter fullständigt bort. Men jag läste för många år sedan en historia om ett visst snöberg i USA som var ännu värre.
 
I delstat Minnesota finns en väldigt stor köpcentrum som heter "Mall of America". Det ligger i staden Minneapolis och består av 520 butiker. Köpcentrumets parkeringsområde är förstås gigantiskt för att varje dag ackomodera tusentals parkerade bilar och bussar. Det snöar i Minnesota ungefär lika mycket som det snöar här i Västerbotten så en avlägsen del av parkeringen avspärras för att användas som en snötipp varje vinter. Det blir ett gigantiskt snöberg där också.

En lokal radiostation brukade ha en tävling varje vinter som utmanade Minneapolis invånare att uppskatta datumet att den sista biten av det gigantiska snötippsberget skulle smälta bort. Under flera år var det genomsnittliga datumet när snöberget hade smälts bort var den 28:e juni men en viss vinter blev det utomordentligt mycket snö i Minnesota. Det är nästa ofattbart att det vinnande svaret blev den 21:e augusti!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.