Gud, vad trist!

Vyn från vår bro i morse. Gud, vad trist!

Jag är säkert inte ensam i att vara besviken över vädret idag här Västerbotten. Jag har bott här i Brån i drygt 10 år och jag tror inte att det någonsin förut har snöat den första veckan i maj. Enligt väderprognosen för den kommande veckan i delstaten Michigan (i Riverside där vi har vår sommarvilla) och den genomsnittliga temperaturen redan är 19°.  Om exakt en vecka skall vi åka till USA där vi skall vistas i fem veckor på en härlig semester. Förutom möjligheten att kunna träffa mina barn och våra vänner längtar vi nästan mest efter betydligt bättre väder.

4 kommentarer

  1. Elisabeth

    Den där synen är desto vanligare i Kiruna den här årstiden och jag är så tacksam att min resa härifrån blev uppskjuten i år och att jag får stanna en vecka till i värmen. Jag önskar er en riktigt fin resa! När ni kommer tillbaka är det sommar.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Elisabeth (2012-05-06 01:09)
    Jag tycker att det är nästan fascinerande att de flesta stannar kvar i hemlandet eller världsdelen oavsett vädret… t.ex. i Kiruna. Det krävs mod och riktig viljan att våga flytta till värmen!

    Oj, vad jag längtar till USA! Hålla koll på bloggen eftersom jag kommer säkert att skriva åtminstone då och då under våra 5-veckors vistelse där.

  3. Elisabeth

    Skönt att du skriver detta om mod, för det var inte helt lätt att ta beslutet. Nu däremot är jag otroligt lättad.
    Instämmer i det märkliga att så många trots missnöje med tex klimatet stannar kvar. Vissa säger att man inte ska flytta pga att man längtar bort, utan bara om man vet vad man längtar till. Det håller jag inte riktigt med om. Det finns säkert massor av fina platser i världen.
    Ser fram emot dina inlägg från USA!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.