Dag 3: Fokus på fartyg

Vi blev så fascinerade med skeppsvraksmuseet vid Whitefish point att vi bestämde oss att köra längre västerut än vi ursprungligen hade tänkt. Det finns nämnligen en båttur som avgår från Munising, Michigan under vilken man kan se gamla skeppsvrak liggande kvar i Michigans största sjö, Lake Superior. De följande bilderna togs under den båttur.

Skeppet i bilden ovan sjönk 1875 p.g.a. den var överfylld med järnmalm.

 

Två stora örnar sitter i trädet i mitten, fastän den ena örnen dessvärre syns inte från den här vinkeln.

 

Den här gamla fyren, som heter North Light, är känd för att den ligger på den högsta nivån över havet i hela nordamerika! Den är inte längre i bruk men den är k-markerad och därför står kvar.

 

Vi körde direkt efter båtturen i Munising till nästa turistmålet i Sault S:e Marie, Michgan. Sault S:e Marie ligger faktiskt delvis i USA och delvis i Kanada, så vi (särskilt Kalle) ville köra över bron mellan Michigan och Kanada för att uppleva hur det gick till med tullen mellan de två länderna.

Det bor 14 000 invånare i Sault S:e Marie på USA-sidan men 47 000 invånare i Sault S:e Marie på Kanada-sidan. Bron heter helt enkelt "The International Bridge" och ungefär 2 miljoner fordon passera över bron varje år! Det bildas tämligen lätt en kö mitt på bron, så jag passade på och hoppade ur bilen för att ta bilden ovan, som visar den USA-sidan av Sault S:e Marie.

Vi tillbringade bara en timme i Kanada – mest för att ärligt kunna säga att vi var där. Vårt egentliga turistmål i Sault S:e Marie var en jättestor sluss för stora lastfartyg. Jag blev oväntat fullständigt fascinerad av slussen där vi kunde stå bara 10 meter ifrån lastfartygen och titta på hela processen, som tog bara 40 minuter! Kalle har filmat hela processen och kommer, vid vår återkomst till Sverige, att redigera och ladda upp filmen på YouTube. Håll därför koll också på hans blogg!

Det räcker för nu, men ett par bilder från dag 4 kommer så småningom. Hej så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.