Känsliga människor

Trots att jag duschade i morse fick jag tvätta mig och ta på en ny arbetsdräkt bara en och en halv timme efter jag kom till jobbet. Jag brukar inte ta på mig någon doft när jag skall till jobbet eftersom en av mina arbetskamrater inte tål doft. Men just imorse kunde jag inte motstå att ta på mig bara EN DROPPE doft efter duschen. Det är ju fredag och det skall firas på alla möjliga sätt!

Jag brukar inte vara hänsynslös mot mina arbetskamrater men just idag trodde jag att den känsliga arbetskamraten och jag inte skulle jobba i samma arbetsgrupp. Därför blev jag lite överraskad när just den arbetskamraten kom och satte sig vid ett arbetsbord som stod precis bredvid mig! Efter bara några minuter började hon hosta lite lätt i början och rösten blev lite grövre än normalt… som är ofta ett tecken på ett blivande astmaanfall!

Jag nämnde min "fredagsdoft" och frågade henne om det var det som hade satt igång hennes hostanfall. Hon medgav att det började klia i halsen så snart hon kom in i arbetsrummet som antydde att doften som var boven. Jag bad om ursäkt och stack iväg omedelbart till toan för att tvätta bort doften och byta arbetsblusen i fall något spår av doften var kvar på den. Jag lovade att jag aldrig igen skulle använda doft på arbetsplatsen – inte ens på fredagar!

Det var faktiskt inte första gången att jag fick tvätta bort någon doft! För flera år sedan spelade jag i ett band med min bästa väninna, Nancy som också är astmatiker. Jag hade hårspraj på mitt hår en kväll när vi skulle träffas och öva musik, och stackars Nancy började hosta omedelbart! Det gången fick jag tvätta håret innan vi kunde börja öva musik! Det tar tydligen vissa personer lite längre att lära sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.