Man hör mycket när det är tyst

Det är väldigt trångt och mörkt nästan alla arbetsrum på mitt jobb p.g.a. det till syns ändlösa ombyggnadsarbetet som pågår. Ett trevligt litet rum har därför ordnats upp på en av operationsavdelningarna där högst två människor kan jobba. Jag är placerad ensam i det lilla rummet i veckan men det är inte alls tråkigt att vara ensam! Tvärt om! Det är skönt att kunna sitta lugnt och tyst och jobba i egen takt utan att bli störd.

Rummet är försett med en radio och det är även skönt att kunna välja precis vilket som helst radioprogram utan att oroa mig för att någon annan klagar på volumen eller musikgenren. Men tystnaden gör att man hör mer av radion än man brukar höra när det finns "bakgrundsbuller" och det kan bli minsann irriterande! 

Det finns, t.ex. en mycket känd John Lennon sång som heter "Give peace a chance" vars mest känd textrad är "All I am saying…is give peace a chance". Jag trodde hittills att just den textraden var bara refrängen, men nu vet jag att det är HELA SÅNGEN!!  "All I am saying… is give peace a chance" är bokstavligen "all they are saying" (det enda som sägs)! Jag stängde därför av radion ett tag och insåg fördelen med lite lagom bakgrundsbuller!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.