Trevlig dag i Balsjö

Umebygdens Spelmansgille som stod för musiken under jubileet!

Idag spelade jag med Umebygdens Spelmansgille när byn Balsjö firade sitt 250-års jubileum. Dagens program var väldigt väl organiserat och det var mycket trevligt att vara med!

Firandet började med en gudstjänst i ett stort tält. Vi spelade några låtar under gudstjänsten som inleddes med en fin polska som var gjord av gruppens spelledare. Efter gudstjänsten var det fikadags under vilken tid vi spelade några låtar till. Kort efter det att vi fick fika var det dags att spela och marschera till huvudvägen, som låg c:a 500-meter bort, med publiken som marscherade bakom oss. Vid vägen hölls en ceremoni för att avtäcka ett fint minnesmärke om 250-årsdagen.

Vi spelade, marscherade och ledde publiken tillbaka till tältet där alla fick tillfället att köpa en mumsig hamburgare och någonting att dricka. Snart var det dags att spela igen för en mycket uppskattande publik. Dagen var nästan magisk med musikens glädje!

Intressant nog var det bara för några veckor sedan som jag gick igenom en kort period när jag trodde att jag inte längre orkade med musik. Men efter idag (samt några andra trevliga spelningar i sommar) är jag mycket glad att jag stod emot frestelsen att sluta!

Jag, som alldeles själv spelade och övade för korna strax inför ceremonien!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.