Vad är det för vits?

Det tillhör dessvärre mycket buller i den normala arbetsmiljön här på mitt jobb inom operationcentrum på NUS. Dessutom genomgår avdelningen just nu ett stort ombyggnadsprojekt så innebär mycket mer oväsen utöver den vanliga bullret.

Vi har blivit försedda med hörselkåpor av olika modeller för att förbygga hörselskador p.g.a. bullret som vi måste stå ut med. Vissa av dessa modeller är utrustade med radio som för mig tycks motarbeta syftet med hörselkåpor. Det är klokt att använda hörselkåpor för att förbygga hörselskador mot oväsen. Men jag fattar inte vitsen med att villigt utsätta sig för hörselskador via direktsändning rakt in i öronen! Eller hur?

2 kommentarer

 1. Anneli

  Jag kan hålla med dig till viss del angående hörselkåpor med radio.

  Men… Jag köpte själv en sådan till jobbet. Och faktiskt så tycker jag att den är bättre än dom som är UTAN radio.
  Dom vanliga hörselkåporna kan trots allt inte skydda mot allt buller. Men radion/musiken i kåporna hjälper till att ”sålla bort” det hemska bullret bättre! Man har ju trots allt inte så hög volym på (inte jag iaf). Och musiken gör att allt blir så mycket roligare!! =D

 2. Peggy Sjöström

  Svar till Anneli (2012-08-06 21:59)
  Tack för kommentaren! Ja, jag förstår att möjligheten att lyssna på musik som man gillar kan upplevas som bättre än byggnadsbullret. Men jag läste någonstans att musik rakt in i öronen gör att hjärnan inte kan ”koppla bort” ljudet för att skona öronen från överstimulering på samma sett som om ljudet är bara i bakgrunden. Tur att det finns rätt så många hörselkåp-modeller att välja emellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.