Vår farliga värld

Förutom vår härliga semester på fem veckor i USA varje år brukar min man och jag semestra i två veckor någonstans där det fortfarande är varmt, skönt och soligt i slutet av september. Men jag fyller jämnt nu i december så till min egen ära ville jag hitta en resa som var lite mer spännande och ovanlig. Det visade sig svårt att hitta en sådan resa eftersom jag är lite för feg för att vistas i länder där det finns giftiga kryp och ormar, hög brottslighet, politisk oro och hög risk för magsjuka.

Den 15:e juli bestämde vi oss äntligen för en resa till Egypten i slutet av november. Första veckan blir det en kryssning på Nilen och andra veckan skall vi bo något lyxigt på ett resorthotell. Resan verkar vara perfekt med mycket sol och värme samt möjligheten att uppleva ovanliga sevärdheter i ett annorlunda landskap. Det slog mig aldrig att det har varit politisk oro där de senaste två åren tills en arbetskamrat ifrågasatt mitt vett när jag nämnde resan för henne!

Arbetskamraten fick mig att ångra vårt beslut att åka till Egypten. Men min kloke och mindre räddhågade man påpekade att det knappt finns något land i världen som är helt utan fara. Jag nickade instämmande fastän jag inte fullständigt köpte hans resonemang. Jag tänkte för mig själv att en resa till delstaten Florida i mitt älskade och trygga hemland skulle passa bättre.

Dagen därpå blev 16 människor ihjälskjutna och c:a 45 svårt skadade på en bio i Denver, Colorado. Den 5:e augusti dödades 3 människor och 7 människor skadades när en man öppnade eld i ett Sikh-tempel i Oak Creek, Wisconsin. Igår blev 2 människor dödade och 8 människor skadade i New York i korselden mellan polisen och gärningsmannen (som var en av dem som dog).

Tack gode Gud vi har bestämt oss för det relativa lugnet i Egypten!

2 kommentarer

  1. Elisabeth

    Det blir säkert en spännande resa. Härligt att simma och snorkla i Röda Havet. Var själv där för några år sedan men av de nordafrikanska länder jag rest i fick jag veta att den största risken att få magsjuka i är just Egypten. Där kallas den ”Faraos hämnd”. Se till att ni har sk ”stopptabletter” med er.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Elisabeth (2012-08-26 15:41)
    Jag kände till risken för magsjuka i Indien men inte i Egypten och därför valde Egypten över Indien! Men vi skall göra allt vi kan att undvika de största kända källorna till magsjuka samt ta med oss tabletterna som du nämnde. Faraos hämnd – usch då! : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.