Folkstorm

Slöseri med skattebetalarnas pengar tycks vara dagens mode. På sistone har det avslöjats tre fall av slöseri (eller t.o.m. missbruk) av skattepengar – Tillväxtverket (16 miljoner kr), Annie Lööfs julfest (616 000 kr) och Säpo som hade så himla roligt i fjol på sin James Bond-fest (5,3 miljoner kr) på vår bekostnad!  Jämför detta med julklappen som vi landstinganställde får – en biljett till bion! 

Jag förstår inte riktigt varför det inte har blivit en riktig folkstorm om detta! Har vi skattebetalare blivit så lata eller bekväma att vi inte orkar begära betydligt bättre av våra myndigheter? Kan det vara så att regeringen har blivit så stor och mäktig att det känns hopplöst att även försöka göra någoting åt detta slöseri?  Vi bör samla in hundratusentals signaturer för att tydligt och klart visa vårt missnöje!

Fy på oss för att ingen tar upp kampen!  Människor – och myndigheter – beter sig på ett sätt som tillåts av befolkningen. Så vår tystnad är till syns ett teckan om att vi godkänner slöseriet.

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Mycket bra skrivet. Jag tror inte att svenska folket egentligen vet eller vill förstå hur denna regering handskas med våra skattepengar. Inte bara festerna utan all utförsäljning av våra tillgångar till reapris. Om en privatperson gjorde på detta sätt så vore det ju klart en förskingring samt med husrum bakom galler.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-08-29 20:34)
    Tack! Nästan värre är att dessa tre fall är sannolikt bara spetsen av isberget när det gäller riktigt dålig hantering av skattepengar t.ex sparkade ministrar och myndighetschefer som ändå får behålla lönen i tre år – helt sjukt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.