Det blev bara så

Jag åkte in till Umeå häromdagen lite tidigare än normalt för att kunna göra lite shopping inför kvällsturen på jobbet. Mitt sista uppdrag i sta’n var att äta en lunch innan det var dags att åka vidare till sjukhuset. Jag hade inte så mycket tid kvar, så jag gick in Max nya fräscha lokal med hoppet att jag snabbt kunde hitta en tämligen lätt och liten lunch där.

Precis innanför dörren hos Max finns en ny automat där man kan "före-beställa" maten och betala samtidigt. Idén är att maten ska vara klar att hämta så snart som man kommer fram till disken. Automaten visar upp bilder på de olika målen bland sortimentet och man behöver bara peka på bilden av den maten som man vill beställa. Så gott som alla av dessa mål bestod av en jättestor hamburgare, en massa pommes frites, och en "halv-hink" läsk.

Men eftersom jag ville äta lite mindre och hälsosammare blev jag tvungen att bläddra fram ganska långt tills jag hittade bilder på maten som visades en för sig. Det tog tid, men jag fick beställa precis vad jag hade tänkt mig – en liten hamburgare, lätt mjölk och några klyftor äpplen. Jag betalade med kortet och gick ifrån automaten för att hämta min mat vid disken.

Jag fick ett gott skratt när tjejen bakom disken log lite generat mot mig och räckte över min mat – en barn-box! Komplett med leksaken! Det var inte min mening att beställa en barnportion – det blev bara så! Vi skrattade bägge två när jag lämnade tillbaka leksaken och sa – tack för maten, men leksaken kan du skänka till ett "annat" barn!  Det blev en mycket roligt start på arbetsdagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.