Ett stort problem på sista kvällen

Blogg_storm, a

En sista kväll i lugn och ro fick vi inte i år. Med hjälp av bilens strålkastare fick vi extra belysning för att jobba ute i mörkret.

För att klara av olika uppgifter angående att stänga sommarhuset och att nogrannt tänka igenom hemresan i lugn och ro har vi en väldigt bestämd regel – att vara för oss själva hemma i Riverside den sista kvällen inför hemresan till Sverige.

Men den sista kvällen inte alls lugnt i år på grund av en ovanligt stark storm, som heter derecho, som svepte igenom vår del av Michigan, fick vi utföra en stor uppgift som vi inte hade räknat med. Flera stora grenar blåste ner på garageinfarten – bara drygt en meter ifrån hyrbilen! Vi blev tvugna att gå ut så snart stormen hade passerat för att kapa de stora grenarna i mindre hanterliga bitar och dra eller bära dem åt sidan för att kunna åka iväg till flygplasten morgonen därpå.

Bilden ovan visar gren- och rishögen i dagsljus. Rishögen ligger tyvärr kvar eftersom jag inte än har lyckats få kontakt med vår ”trädgubbe” som vi vill anlita för att plocka upp och transportera bort den. Grannarna, som vi anlitar för att titta till huset och sköta om tomten var bortresta när stormen slog till. Jag skall ringa dem imorgon och be dem att anlita någon som kan ta hand om rishögen innan grannskapets ”tjatkärringar” börja gnälla på oss.

En kommentar

  1. Pingback: En hyllning till Earl | Amerikasvenskans funderingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.