Små städer

Under vår resa igenom Illinois körde vi igenom många små städer. Livet i små städer är mycket lugnare och tryggare förmodligen för att de flesta invånarna har bott där hela sitt liv och känner området och varandra väldigt väl. Vi fick personligen uppleva den där liten-stads-känslan vid flera tillfällen.

Vi vistades en halvdag i en liten stad för att i första hand besöka ett litet men unikt museum. Vi kom precis på prick kl. 10 när museet skulle öppna, men när vi klev in var museet alldeles tyst och belystes bara av dagsljuset som strömmade igenom fönstren. Jag tände lyset i entrén så att vi kunde börja titta runt lite. Ju djupare in i museet vi gick desto fler lampor jag slog på – inklusive en dator som, enligt skylten, skulle spela en informationsvideo. Efter c:a 15 minuter kom museets ansvarige och bad om ursäkt för sin frånvaro. Han förklarade att han gick för att lämna ett paket till kommunkontoret som låg i närheten.

Vi bodde på ett historiskt hotell en natt i en mycket liten stad. Efter middagen tog vi en lugn promenad för att titta runt. Kalle skojade med att försöka öppna dörren till en annan restaurang som egentligen var stängd, men till vår överraskning var dörren öppen! Vi antog att någon hade glömt låsa dörren och vi kände oss oroliga för den stackare som kanske skulle få sparken för sitt misstag. Morgonen därpå berättade vi för hotellets värdinna om den olåsta restaurangen och väntade en större reaktion. Men värdinnan log och förklarade för oss att ägaren aldrig låser restaurangen i fall någon är hungrig men för fattig att betala!

Vi körde hopplöst vilse en gång långt ute på landet bland flera majsfält. Till slut körde vi fram till en liten by och kom in i postkontoret för att be om hjälp för att hitta highway 1. När jag kom fram till disken skrämde jag livet ur den enda postkontorsarbetaren på plats! Hon lugnade ner sig och förklarade att hon blev skrämde för att hon vanligtvis inte får särskilt många kunder under sitt arbete! Dessutom hade hon ingen aning var highway 1 fanns och ringde en kompis för hjälp!

Dessa händelser skulle aldrig upplevas i större städer! Vad trevligt för småstadsbor – inklusive vi som bor i Brån!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.