En äcklig människoovana

Snusanvändning tycks dessvärre vara överraskande populär bland såväl kvinnor som män. Jag har vid flera tillfällen iakttagit snusanvändare som plockar ut den blöta stinkande snuspåsen från munnen och lägga den under ett litet lock på snusdosen. Jag antar att det är meningen att ta upp den saliv-genomblöta snuspåsen vid ett senare tilfälle och stoppa tillbaka den under läppen.

Denna vana är för mig lika äckligt som om någon tuggade 2-3 gånger på en banan och sedan spottade ut den halv-tuggade röran i en burk för att ta upp den igen senare på dagen, tugga färdigt och svälja. Usch, usch, usch!! Har jag som icke snusanvändare missuppfattat någonting eller är jag bara för känslig?

5 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Jag tror inte att de tänker stoppa in snuspåsen igen. Det gör det kanske bara för att de inte har någonstans att slänga den. De där med baranerna har jag aldrig sett någon göra.

  • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

   Säger du det? o.k… vi för bara hoppas att det är som du tror. Inte jag heller has SETT någon
   tugga på en banan och spotta ut den i en burk. Det var bara ett exempel av någon som SKULLE VARA
   lika äckligt.

 2. anna

  det är ju en ”skräpkorg…istället för att lägga/slänga den runt omkring sig…väldigt bra 🙂 mao

  • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

   Tack för svaret! Och tack för att åtminstone du använder den som skrapkorg och inte spotta ut den var som helst (som jag också har sett bevis av att vissa människor gör).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.