Tavelsjöleden

Blogg, ljung mindre

Det finns redan massor av ljung i skogen.

Idag var vädret betydligt bättre så vi bestämde oss för att vandra längs en viss skogsstig som jag gillar mest – Tavelsjöleden. Vi tog med oss en picnic-lunch hemifrån som Kalle bar i ryggsäcken och jag bar jackorna, kamerorna och en flaska vatten i en annan ryggsäck.

Tavelsjöleden består av flera etapper men vi brukar börja vid Långforsen och vandra fram till Tavelsjöberget. Vyn över Tavelsjö är gudomlig och det finns bord där vi får vila en stund medan vi äter vår lunch. Jag är helt tagen av Tavelsjöleden av flera anledningar men mest för att stigen är härligt krokig och full av rötter och mindre och stora stenar som man måste se upp för eller klättra upp och över. Det är jättekul!

Vi har vandrat Tavelsjöleden i flera år och har aldrig träffat en annan människa på etappen mellan Långfors och Mullkälen. Men eftersom det finns parkering längs motorväg 363, är det inte alls ovanligt för oss att åtminstone träffa några fler vandrare mellan Mullkälen och Tavelsjöberget. Och tänk vilken överraskning det blev när vi träffade en arbetskompis till mig där uppe på Tavelsjöberget idag! Världen är minsann liten och naturen är det bästa jag vet.

5 kommentarer

  1. Anneli

    Håller med. Det är otroligt vackert! Helt underbart vacker utsikt när man kommer upp på bergets topp med hela Tavelsjön nedanför. Och superskoj att vi träffade på er helt plötsligt! 🙂 Såg först inte att det var du, men kände igen Kalle, så då föll poletten ner *skratt*… Det var länge sedan sist vi var där och vandrade. Men nu lär vi göra det oftare. Blir nyfiken att testa eran väg via Långforsen. Och även alla andra olika vägar som man kan ta sig upp på.

    • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren! Vi vill försöka få tid att gå längs stigen minst en gång till i sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.