Min son är (nästan) hemma!

Ft.Bliss, Texas

Bilden visar min sons bataljon som har precis kommit hem från Kuba. Mike står i den sista raden vid den stora amerikanska flaggans ”andra vita rand” från vänster.

Min son, Mike, har varit på Kuba i tjänsten för den amerikanska armén under de senaste 10 månaderna. Jag har inte haft möjligheten att ringa eller sms:a honom på nästan ett år p.g.a. (enligt sonen) det dåliga telefonnätet på Kuba. Tack och lov kunde jag åtminstone följa honom på Facebook för att få en uppfattning om hur det gick för honom.

Men hans riktigt tuffa tjänstgöring är slut nu och Mike har nyligen skickats hem… fastän inte än till Michigan. Han och hela hans bataljon är vid tillfället på en speciell anläggning i Texas för ”de-briefing” för att hantera den starka känslorna från tjänstgöringen på det ökända fängelset, Guantanamo Bay.

Jag ringde honom nyss och det var guld värt att få höra hans röst igen! Han berättade för mig några av de hemska upplevelserna han har haft, så det är bara bra att han får hjälp med den där de-briefingen inför den riktiga hemresan så att han kan vänja sig med ett normalt liv igen.

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag vet att du skulle vilja vara i Michigan nu för att ta emot honom. Som tur är finns där en annan kvinna som nog kommer att göra det på ett fint sätt.

    • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

      Precis! Jag förstår att hans flickvän är betydligt mer intressant för honom än sin gamla mor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.