I have a dream

”I have a dream” (jag har en dröm) är namnet på ett mycket känt offentligt tal som den amerikanska medborgarrättskämpen Martin Luther King höll den 28 augusti 1963 för att uppmana till ett slut på rasismen i USA. Det fantastiska talet blev språngbräda för förändringar och förbättringar för miljoner afroamerikaner.

Jag har också en dröm… eller snarare flera drömmar! Men mina drömmar är varken lika viktiga eller avgörande för lika många som Martin Luther Kings dröm. Här är några av mina drömmer:

1. Att tågen i Sverige fungerar under vinterhalvåret.

2. Att det inte blir något som helst tjafs angående bärplockare var enda år.

3. Att begreppet ”hela Sverige” omfattar en större yta än bara Stockholm och Skåne.

4. Att det för en gångs skull skulle finnas gott om studentbostäder inför höstterminen.

5. Sist men inte minst att det inte finns en enda byggkran, grävmaskin eller avspärrade väg i hela Umeå.

Ha en bra onsdag!

2 kommentarer

  1. Elisabeth

    Jag instämmer med dig i dina önskningar, förutom det där om lyftkranarna… För mig symboliserar de framtidstro och som relativt nyinflyttad umeåbo gläds jag åt det intensiva byggandet. Förstår dock att det är bekymmersamt för bilisterna.

    • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

      Vad bra att du lyfte fram det positiva med allt byggnadsarbete! Det tänkte jag inte på, så jag är tacksam för din kloka kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.