O, la la!

Blogg, beer

Nu är vi hemma från vår Parisresa! O, la la… vilken stad!! Det vore svårt att välja endast en höjdpunkt från vår tid i Paris eftersom vi upplevde flera höjdpunkter! Orgelkonserten på Notre Dame-katedralen i lördags kväll var en av dem. Utsikten över Paris från toppen av Triumfbågen var en annan. Den serbiska folkdans- och musikupplevelse som vi råkade gå förbi i tid att titta på var också en höjdpunkt! En något udda fastän intressant höjdpunkt var att besöka gravarna av bl.a. Chopin, James Morrison, Yves Montand och Isa Dora Duncun vid världsberömd Père La Chaise kyrkogård. Att se Eiffeltornet med egna ögon och att stå på den plats där, enligt historiker, den franska revolutionen officiellt bröt ut (Bastille) tillhör också listan över höjdpunkterna. Tid att vila och iaktta parisarnas seder, sociala vanor, klädstil o.s.v. var också en trevlig höjdpunkt i synnerhet när vi satt vid ett litet bord intill ett livligt torg och läppjade parisiskt öl!

Jag återkommer med fler av mina tankar och känslor angående vår Parisresa. Jag är nämligen ledig resten av veckan från jobbet och det känns jättebra att ha tid att pusta ut efter en härlig men ändå utmanande semester.

En kommentar

  1. Elisabeth

    Så härligt ni verkar ha haft det! Roligt att resan blev lyckad. Ja visst är det ett nöje, att få sitta och titta på förbipasserande människor. Ser fram emot mer bilder och berättelser från Paris 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.