Nytt ord för mig

Min man har alltid varit min bästa lärare på det svenska språket. Hans ändlösa tålamod och intresse för att lära ut sitt modersmål gör att jag, trots mina tolv år i Sverige, fortfarande lär mig nya ord då och då.

I morse under ett samtal vid frukostbordet lärde jag mig ett nytt ord: mygel. Jag bad honom att förklara ordet för mig och då fattade jag snabbt att han kunde lika väl ha sagt bara ”Åsa Ågren Wikström-ärendet”. Blogginlägget som han skrev igår hamnade i VK idag som insändare och är mycket läsvärd och kan bidra till att Umeborna inte låter denna skandal bara tystas ner.

Som om Åsa-fallet inte var fräckt nog så står det i dagens VK att Umeå kommer att driva ett sparkrav som innebär c:a 4 000:- per Umebo. Man skulle mot den bakgrunden ha låtit bli att hitta på ett låtsasjobb åt Åsa.

4 kommentarer

 1. Ethel Ström

  Hej Peggy! Jag är så glad åt blogginlägget och att VK tagit in detta! Denna högavlönade tjänstetillsättning med för mig obegripliga arbetsuppgifter, är inget annat än mygel på hög nivå! Det måste gå att överklaga detta beslut för det kan inte på något vis ha gått rätt tillväga!
  Hennes lön får ju vi betala eftersom vi ska sparas in med 4000 kr/person! Bort med detta låtsasarbete! Det luktar illa!
  Hälsningar Ethel

  • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

   Hej Ethel! Tack för din kommentar! Jo, det retar mig enormt att låtsasjobb kan skaffas åt en hög politikers fru! Jag håller fullständigt med dig att detta beslut bör överklagas, men dagens genomsnittsmänniska är för lat och ointresserad för att hålla koll på politikerna och tjänstemännen, så denna skandal kommer dessvärre att snart bli bortglömd.

 2. Doreen Shann

  Hey Peggy!!!! Surprise, surprise. This is your old clogging buddy from Texas. Drop me a note or give me a call. I am on Facebook.

  Doreen Shann

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.