Hemma i Paris

blogg, boende, b

Dörren till vår lägenhet som fanns inne i en trevlig lite blomfylld gård.

Efter två rätt så kritiska blogginlägg är det dags att återgå till ett något trevligare ämne d.v.s. vår Parisresa. Fastän det är lätt och bekvämt att välja en charterresa bokade vi ändå själva Parisresan (som vi också gjorde när vi reste till Barcelona för ett par år sedan). Det bästa med att själv boka en resa är att man får slippa de där jobbiga, tjatande gatuförsäljarna, försäljningsvagnar och skrikande barn på planet, och helt ointressanta butiker som man nästan blir tvungen att besöka när man åker charter.

Kalle och jag delade på bokningsuppgifterna. Han skötte bl.a. alla transportfrågorna hela vägen från Brån till lägenheten i Paris. Mina uppgifter bestod av att boka en lägenhet, beställa biljetterna till Moulin Rouge och att utreda turistmål som skulle passa oss bra.

Jag valde en lägenhet lite utanför Paris centrum för att det är för oss trevligare och tryggare att bo bland vanliga invånare och man får oftast en mycket prisvärd lägenhet i ett lugnt område. Det vore för oss en ren mardröm att hamna bredvid en discoklubb med dess höga, störande ”dunk, dunk, dunk” musik! Vår lägenhet i Paris fanns längst in i en smal, sluten gränd utan biltrafik och sedan inne i en liten gård med låst grind.

Lägenheten var i stort sett perfekt… men matsalsbordet och soffan kunde ha varit lite större och det mysiga, romantiska loft-sovrummet var lite obekvämt därför att toan fanns på första våningen och man blev ibland kissnödig mitt i natten! Trots dessa små bekymmer trivdes vi jättebra i lägenheten – mest för att vi trivs var som helst i världen så länge vi är tillsammans.

blogg, boende, a

Vår lägenhet fanns längst inne i den här trevliga, smala gränden

blogg, boende, c

Vyn mot från loft-sovrummet mot ”vardagsrummet” och Kalle!

blogg, boende, d

Vyn från loft-trappan mot köket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.