Tiden räcker aldrig

TimeFlies_mindre

Det är så härligt med lediga helger! Enligt vår etablerade lördagsrutin sitter jag här framför datorn strax efter frukost för att kolla läget i världen via olika digitalmedier. Jag har hela helgen framför mig och vädret är fint. Men ändå känner jag mig lite sur för att jag redan känner mig besegrad av klockan.

Det finns mycket jag vill göra som jag inte brukar ha tid för under vardagarna. Problemet är att tiden inte kommer att räcka för allt jag vill göra trots att jag är ledig. Tiden räcker aldrig! Jo, jag vet att man helt enkel måste prioritera tiden och omtänksamt välja uppgifterna som prioriteras för tiden som man har. Men att alltid måste välja och prioritera är ibland också stressigt.

Strax innan vi åkte till Paris hade jag hittat en behaglig acceptans av min begränsade fritid. I själva verket var jag så pass fokuserad och intresserad av jobbet att det kändes nästan onödigt att åka bort på semester! Parisresan gav mig mersmak för tid att leva istället för att bara jobba, stressa och längta efter helgerna. Det kommer därför att dröja ett tag innan jag kan återskapa den där behagliga acceptansen av min tidsbrist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.