Bidrag till den svenska ekonomin

Idag jobbar jag kvällstur men jag tänkte ta en tidigare buss till stan för att köpa framför allt gitarrsträngar men också några ”löjliga små kvinnliga saker” som jag brukar säga angående saker liksom kosmetik eller nylonstrumpor. Jag brukar ha en stående lista över små sådana små saker för att komma ihåg vad jag vill köpa vid nästa shoppingtillfälle.

Jag har under de senaste månaderna funderat på att köpa tre olika saker varav alla kostar ungefär 4 500 kr. Fastän jag har råd är jag lite för sparsam för att köpa alla tre samtidigt och det är därför att det blir svårt att välja vilka av dem jag skall satsa pengarna på.

Dessa tre föremål är en ny dator, nya glasögon och en ny kamera. Motiveringen till en ny dator är att min nuvarande dator är minst sex år gammal. Den fungerar bra nog och har mycket utrymme kvar på hårddisken men den är ju lite trög. Men värst är att den lever om så hemskt mycket när den jobbar! Jag blir tokig av det där irriterande ljudet och därför längtar jag efter en ny, modern och framför allt tyst dator.

Nya glasögon vill jag köpa för att det par som jag köpte för snart två år sedan är ganska värdelösa. Två olika välkände glasögonbutiker i Umeå misslyckades sammanlagt tre gånger att fixa glasögon som fungerar för mig. Dessutom valde jag ganska fula bågar som blev ett beslut som jag ångrar. Men jag har en gråstarr på gång som inte än är dålig nog att opereras. Det känns därför riskabelt att spendera pengar på nya glasögon bara för skönhets skull så länge det ena ögat är dålig, eller hur?

Den tredje saken jag funderar på att köpa är en ny kamera. Jag älskar att syssla med bilder och har blivit på sistone intresserad av att lära mig att fotografera på ett mer konstnärligt sätt. Men vår gamla kamera håller inte alls måttet för konstnärliga bilder. Men min praktiska sida påpekar för mig att jag kommer aldrig att bli någon proffsfotograf så kanske det inte är klokt att satsa så mycket pengar på en hobbykamera, eller hur?

Jag vill så gärna bidra till den svenska ekonomin genom att köpa minst ett av dessa tre föremål. Men tills dess att jag till slut har funderat färdigt måste jag nöja mig med gitarrsträngar och mina löjliga små kvinnliga saker.

2 kommentarer

  1. Elisabeth

    Vet du om att på Smarteyes kostar glasögonen aldrig mer än 2999 kr oavsett synfel? Jag har tidigare varit kund hos Synsam och Specsavers och där kostar det mer ju bättre glas man behöver/ vill ha. På Smarteyes är alla glas bra. Nej, jag är inte sponsrad 😉
    Dator och kamera är ju rätt roliga saker att köpa men det var ju det där med att välja i den djungel av olika märken och modeller som finns…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.