Kommunfullmäktige torsdag den 16 juni

Av , , Bli först att kommentera 5

Invigningsdeltagare

På bilden invigning av gång och cykelvägen juni 2012

I morgon skall jag besöka kommunfullmäktige i Nordmaling. Jag har skrivit ett medborgarförslag som skall behandlas. Förslaget är att kommunen sätter upp belysning hela gång och cykelvägen mellan Rundvik och Nordmaling, Vägen gjordes 2012 och motivet var bland annat att gång och cykeltrafik mellan orterna skulle ske tryggare för trafikanterna  som då slipper E4 trafiken mellan Rundvik och Nordmaling. Belysning blev uppsatt  på bron över Lögdeåälven medan resterande belysning av hela vägen skulle ske vid senare tillfälle. Många gång och cyklister har varit i kontakt med Rundviks S-förening med krav på belysning hela sträckan. Vi har därför diskuterat belysningsfrågan i partiet och jag har fått i uppdrag att skriva till Nordmalings kommun. En skrivelse som i morgon skall behandlas av kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens politiska majoritet har avslaget belysningsförslaget. I morgon får partierna på nytt möjlighet att säga ja till vägbelysningen och ökat nyttjande av vägen. Jag hoppas på ett positivt beslut.

Sigge den tuffe

Av , , Bli först att kommentera 4

Sigge 006 Sigge 011Sigge 007Sigge 010Sigge 005Sigge 008

Vår hund Sigge är både snäll, tuff och bestämd när han inte får som han vill. Från fornnordiska kan läsas att Sigge  betyder ”si-seger och gurd”  väktare.

Vår Sigge är den som skäller och ylar om han inte får som han vill och då måste Andersson visa vem som är Herre i huset och det har han ju tränat på mig de senaste åren så allt går bra trots Sigges protester. Sigge  är trots allt en fin ”filur” men nog var Falko  snällare. En Terrier är ju en terrier trots allt går inte att jämföra med en Tax

 

För 30 år sedan mördades Olof Palme

Av , , Bli först att kommentera 3

 

Julflyg

 

013SAP129 Solidaritet

I helgen var Andersson och jag till Stockholm och självklart besökte vi Olof Palmés grav.

Det är 30 år sedan som Olof Palme sköts. Fortfarande har ingen dömts för detta bisarra Statsminister mord.  Palmes radikala idéer håller än i dag.  Vår politik måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan byggt. Vi ska vara den politiska kraft som bäst förstår – och som steg för steg – kan lösa de stora framtidsutmaningar som Sverige står inför i dag.

Socialdemokraterna är därför framtidspartiet i svensk poliik

 

 

”Vart är vi på väg”

Av , , Bli först att kommentera 1

Invigningsdeltagare

Bilden är från invigningen av Gång och Cykelvägen Rundvik-Nordmaling

Måndagen den 22 februari hade Rundviks S-förening årsmöte och därefter offentligt möte med temat äldreomsorg och flyktinginformation. Årsmötet konstaterade att medlemsantalet är oförändrat. Styrelsen omaldes och ny revisor utsågs efter Walter Holmgren som efter många år avsagt sig uppdraget. Ett medborgarförslag antogs om att kräva belysning på gång och cykelvägen mellan Rundvik och Nordmaling. Medborgarförslaget har lämnats  in till kommunstyrelsen i Nordmaling för åtgärd.

Det offentliga mötet lockade ca 80 personer som ställde frågor kring flyktingsituationen och äldreomsorgen i kommunen. Socialchefen Ann-Sofie Appelblad informerade om kommunens planer för hemtjänst och äldreboenden.

Kommunchef Helen Sundström Hetta informerande om flyktingmottagandet. Många mötesdeltagare ville veta vad kommunen har för avsikt när så många nyanlända hänvisas till Rundvik. Rökning får inte ske på skolan enligt lag påpekade några av deltagarna. Här lovades att information skall ges till de nyanlända kring denna fråga. En nyhet som överraskade S-föreningen är att den sport och aktivitetshall som byggdes under Socialdemokraternas majoritet och som Rundviksborna deltog i uppförande av numera används som flykting boende.

Frågan om behovet av  lägenheter  togs upp och kommunchefen lovade att ta upp frågan med Nordmalings Hus AB. Möjlighet till boende är  en viktig fråga för Rundvik och kommunens utveckling

Frågan kvarstår ”vart är vi på väg”