Ja till integritet Nej till FRA – storebror ser dig

Jag har anslutit mig till Sociademokraternas upprop Sossarmotstorebror. Därför att jag tycker att vi Svenskar redan är registrerade. Vi har kameror på allmänna platser och vi har kamror på arbetsplatser. Staten kan ta fram uppgifter om oss både medicinskt och ekonomiskt. Staten har tillgång till persondata och kan lagra dessa. När jag mejlar till min kusin som emigrerat till Australien kan vi ha något som är intressant för staten? Knappast.
Men övervakning tar resurser. Låt oss använda skattepengarna till vård, omsorg, skola och till infrastruktur inte till övervakning av personer. Jag har ingenting att vara rädd för men måste Sveriges förebild vara USA? Ett land där människor kan vara fängslade utan rättegång i mycket lång tid.
Lelle i Umeå har rätt till papperskorgen med FRA-lagen. Om en ny lag behövs låt de en bred remiss (medborgarremiss) genomföras innan riksdagen eventuellt tar ett beslut.
I min tjejkalender av Laila Wikström står det ’ livet är inte att bevaka positioner utan att bejaka intuitioner’
Något att tänka på en sådan här grå dag.

En kommentar

  1. grethel broman

    Jag tycket att du har helt rätt i denna fråga och här har väl vi (s) en chans att få lite debatt i valarbetet. För vi ska väl vinna valet även i Nordmaling? Vi är ju så många s-are som vill arbeta för en valseger!!!?? Synd bara att dom är ”borta med vinden” då dom behövs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.