Du hör och tror vad du vill

Det är konstigt hur vi människor tar till oss information. Det är faktiskt en stor mänsklig gåta. Jag råkade höra ett resonemang om äldrevård och psykiskt sjuka. En man berättade om sin hustru som nu har avlastnignsplats några dagar i veckan på ett av Nordmalings kommuns äldreboenden. Han sa med gäldje att nu har regeringen tillsatt pengar som kommunerna kan få som har psykiskt sjuka. Jag har därför lämnat in en ansökan på en dag till i veckan för avlastning. Jag tror att hon mår mycket bättre om hon får vara på boendet tre dagar i veckan fortsatte han. Att han inte visste att där han har sin hustru har den borgerliga majoriteten i Nordmaling beslutat att ta bort många tjänster. Att regeringens beslut om pengar till kommunerna förutsätter att kommunerna är med och finanserar 50% av kostnaden för utökningen. Inga utökningar i Nordmaling Nej nej kundvalsmodell inom äldrevården allt enligt kommunens borgerliga majoritet. Att sedan borgarna vill satsa på privata vårdtagare enligt kundvalssystem är faktiskt en aktuell vårdfråga och där kan jag läsa hur den stora internationella vårdkoncernen Attendo Care annonserar med kundval i hemtjänsten ’vi finns nära dig’. Så inga satsningar på ytterligare personal inom äldreboendena i Nordmalings kommun finns i den tagna budgeten för 2009 allt enligt den borgerliga majoritetens beslut.
Du tror vad du vill tro tänkte jag och konstaterade att denne man sedan många år är moderatväljare och då tror man att det blåa laget är bäst även om vi andra vet att det röda laget har markkontakt i vården inte minst genom fackförbundet kommunal
Att sedan borgerliga sympatisörer gärna vill se Gator av Guld och Gyllene Torg, det får stå för dom själva. Jag vet att det är Gråsten som planeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.