Det man aldrig vet

När jag kom till kommunfullmäktige i dag blev jag genast haffad av en kommunens förvaltnignschefer. Han sa var du på festen här på Oasen i lördags. Jag sa ja. Då vet du vad som hände sa han. Hände sa jag nu vet jag inte vad du talar om. Han gjorde en lång utläggning men han hade otur då jag endast var på denna fest mellan kl. 18.00 och 20.30 därefter åkte jag hem till Andersson och lille Boy. Jag vidhåller att sången, karokin, tipstävlingen kaffet, bullarna och godisen var helt OK. Om någon vet kan jag konstatera att jag inte vet. Ibland är det bra att gå hem i tid konstaterar jag. Den som sover syndar inte sa min gamla mormor. Helt rätt på alla sätt.
Dagens kommunfullmäktige bjöd på en stor överaskning. Motionen om barnomsorg på obekväm arbetstid som jag och mitt parti lämnat in till kommunen för cirka ett år sedan var uppe för beslut. Vi var till slut politikskt överens om att detta är viktigt för utvecklingen av kommunen, och ett ja till motiionen. Visst skulle vi prioritera arbete åt alla något som vi i S och V trodde var OK från alla partier. Men vad vi bedrog oss. I sista sekunden beslutade de borgerliga partierna ånyo lägga denna fråga om barnomsorg i långbänk. Dom beslutade att återremittera frågan om barnomsorg på obekväm arbetstid med motivering : Vi måste hitta en okonvensionell lösning sa folkpartisten från Hörnsjö i sitt yrkande. Beslutsrädd? De har själva makten att avgöra alla kommunala frågor och så återremitterar man síg själv efter långa utredningar. Inte främjar detta jobben, företagen eller barnfamiljerna. Nej detta gangnar endast fortsatt utflyttning från Nordmalings kommun och minskade skattepengar och statsbidrag. Politik är vilja eller hur?

4 kommentarer

  1. Veronica Berggren

    Okej… nu verkar det som att det hände något konstigt eller icke-bra på min fest, vilket ej var fallet. Måste nog skriva en blogg om det där ändå, så att alla tror-sig-påare får veta sanningen! Vilket ca 100 personer kan instämma med!

    Kram, från Veronica

  2. Petra Axelsson med familj

    Lämnade in ett ärende om barnomsorg på obekväm arbetstid för ca: 2år sedan, då vi flyttade hit. Fick vänta ett år tills det togs upp i BU-nämden. Nu går det bara runt runt i olika nämnder.

  3. Lillemor Berggren

    Eftersom Ulla-Maj inte var kvar till slutet på vår privata ,egenbetalda fest för vår dotter är jag tacksam om du hänvisar ytterligare frågor till mig som bevistade denna fest. Med risk att frågor blir ”hängande i luften” så svarar jag gärna på frågor,klagomål eller nyfikenhet.

    Mamma till Veronika

  4. kenth hagsman

    HEJ !

    Det är ju kul att ni har roligt ! Alla kommungubbar är likadana , synd att dom lovar en jobb och när man köpt hus och skaffat familj i kommunen måste flytta härifrån pga arbetet inte blev av ! ingen jobbgarati som utlovades av eran personal chef mr …. !
    FYY så tråigt va ? och eran bemaning ska man vara igift i kommun styrelsen för dom ska ringa ?? ! ! ringar då inte .. dom säjer det finns inga jobb ??? ! ! ! men pensionärena blir upp ringda hela tiden !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.