Foten på gaspedalen

Idag började jag med sammanträde på Landstingshuset i Umeå. Kommuner och landsting har en gemensam styrelse som diskuetrar frågor som berör vård och omsorgsfrågor i länet.
Jag var ersättare för ersättaren som ersatte den ordinarie Lelle som njuter av sol och bad på andra sidan jordklotet. I kväll hade S-föreningen trafiksäkerhetsmöte i Rundvik. Håkan Petschler visade film och berättade om hur och var vi bäst tillvaratar trafikens ’frirum, mjukrum och transprortrum. Filmen med trafikens offer och villkor engagerade. Vi beslöt att filmen skulle visas som ’förfilm’ till biofilmen i Rundvik. Busshållplatsernas placeringar och den ännu inte byggda gång och cykelvägen kom att ånyo att diskuteras. Lennart Jonsson informerade om den ’ofantliga segheten’ som finns i dessa frågor. Han har tillbringat timmar i telefon och via e-post för att påverka denna situation. Varför vill inte kommunen delta i den frivilliga trafiksäkerhetsgruppen frågade några av deltagarna. Jag lovade att ta med mig frågan till kommunen. Jag konstaterar att den tjänsteman som var intresserad av dessa frågor har kommunalrådet ’hemförlovat’ hösten 2008. Naturligtvis var ’kockens mackor som vanligt helt härliga.
Skolornas bevarande som i det borgerliga förslaget är anledningen till en skattehöjning på 40 öre diskuterades också. Jag konstaterar att den stora skattehöjningen som de borgerliga partierna i Nordmaling beslutat om på sitt skattefixarmöte kommer att användas bl.a till det ’svarta hålet’ som regeringens minskade statsbidrag innebär samt till vårdnadsbidrag. Skolornas bevarande kostar bara drygt en miljon kronor något som även vi socialdemokrater har föreslagit sedan tidigare. Ingen skattehöjning på 40 öre behövs för detta, Nej det har räckt med 25 öre alltså en mycket minddre skattehöjning. Om de borgerliga partierna skall fortsätta med ’ebberöds bank’ då behövs en stora skattehöjningar, något som de nu börjat med. Förresten varför skall skattebetalarna i Nordmaling dubbelbetala för att Regeringen inte räknar upp statsbidragen. Visst förstår vi vitsen ’att skära ner på kommunerna och privatisera mera det är naturligtvis målet.
Jag har funderat på att börja skriva en bok om allt det ’där du vet’ som inte sägs varje dag men som aldrig släpper mitt minne. Nu är det snart slut på Anderssons tv-match så oavsett vad som händer i kväll ’väntar en orörd dag i morgon’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.