Från förslag till polis

Det var med förvåning, förundran och förskräckelse som jag och övriga företrädare för partierna i Nordmaling fick en genomgång om hur kommunalrådet ser på effektivitet inom vården. Det går inte att ta bort ännu mer personal, om vi skall ha en god omsorg sa socialnämndens ordförande ganska upprörd.
Det är bara att läga de boenden i kappan svarde kommunalrådet. Menar du ytterkläderna frågade någon. Jag visst blev svaret. Ingen far illa av att ligga i kappan blev svaret. Jag undrar hur han vill ha det när han eventuellt skall bo på ett äldreboende? Med ytterrocken på eller??
Jag slutar aldrig förundras. Appropå förundras. För många år sedan var jag och några brudar på väg till Västerbacken i Holmsund. Vi skulle på kurs. En kommunalare körde sin mans bil. En bil som för dagen hade rustats upp. När vi kom in på Holmsundsvägen blev vi stoppade av Polisen. Två gubbar i övre medelåldern bad att vänninan stig ur bilen, något som hon också gjorde. Vi som satt i bilen kunde se hur hon argumenterade och diskuterade. Jag går ut och hjälper henne sa jag och klev ut ur bilen. Här behövs Qvinno-kraft!
Väl framme vid poliserna frågade jag vad som stod på. Ni har dåliga däck fram och så fattas den bakre registreringsskylten blev svaret. Nu är det ju inte vår bil sa jag. Inte sa polisen, men Ni färdas i den. Ja om nu gubben hennes hade fixat som han lovat då hade vi inte behövt diskuera med Er sa jag. Där avbröt mig polisen och spände ögonen i mig och sa gå å sätt dig i blien och var tyst Men.. sa jag Höredu jag kan bura in dig för att du försökt hindra polismakten i sin utövning sa han. Något slokörat återvände jag till bilen och brudarna som alla sa hur gick det hjälpte dina argument? Jag blev åthutad och hotad sa jag. Undra om vi skall gå ut allihop sa någon. Nej det är nog bäst att vi sitter tyst och lungnt i blien sa jag. Men knyt nävarna hårt och om någon av oss går ut på dans och någon av de här gubbarna är där då ni….
Nu hade vi tur och fick åka vidare utan någon mer påföljd än bannor och nog var det för att hon hade haft en ’slö’ gubbe hemma, något som säkert polisen förstod. Vänninan skall få kommunals aktivitetspris för 25 års engagemang. Kul och jubileumet blir säkert utan både gammal bil, polis och en hjälpsamma fru Andersson.
Till sist läste jag i kvällstidningen att en person har anmält hela AMF-styrelsen med Vanja-Lundby Wedin i spetsen. Frågan är om styrelsen varit försumlig eller har något brott begåtts. Jag hoppas att denna olustiga härva blir utredd och att styrelsen tar sitt ansvar för det som hänt. Det är synd om vanliga pensionärer.
I kväll extra DS-styrelse. Jag finns med på telefon, kan det vara en skattehöjarfråga eller??
I morgon Disriktskongress i Lycksele.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.