Förtroende

Förtroende är ett märkligt ord. Många, ja de flesta, anser sig nog ha förtroende. Du kan få förtroende av dina vänner av din släkt av din förening av ditt parti o s v.
För många år sedan tackade ett centerpatistiskt kommunalråd i Nordmaling för sig när han lämnade kommunfullmäktige med några som jag tycker tänkvärda ord. Han sa ’Man kan bli invald men man kan också bli utvald’.
När det gäller LO-basen så vill jag tacka för att hon förstått att i hennes läge med hennes höga och förtroendefulla post får man inte göra ett sådan fel som nu uppenbarats i AMF-pension. Var vi än är måste vi ta reda på och ställa frågor för att sedan ta ett beslut som vi kan stå för i alla väder.
Jag undrar bara vad mitt fackförbund Handels har tyckt? Även en gräsrot som jag tycker mig ha rätt att få veta hur ledningen i mitt fack ställt sig. Jag får väl vänta och hoppas att ett meddelande hittar till min postlåda. Borde vara ganska enkelt för avin för månadsavgiften hittar alltid till min postlåda.
Jag har funderat över hur de människor är skapta som kan ha hur många uppdrag som helst. De ser ut som du och jag en del långa andra korta en del tjocka andra tunna en del kvinnor andra män. Men……
Jag tror att hemligheten är att dessa människor har många medhjälpare som finns och verkar men som inte syns eller? Dygnet har ju bara 24 timmar eller?….
Någon ställde frågan om sammarbetet mellan de politiska blocken i Nordmaling. Jag svarade det är bra. Vi i oppossitionen har anamat alliansens arbetssätt nämligen att först presentera våra förslag i pressen innan vi tar upp dom på sammanträden. Allt enligt de borgerliga partiernas vedertagna arbetssätt sedan en månad tillbaka. LÄS tidningen sa kommunalrådet på min fråga om deras förslag.. Vill han få upp premenuratioenrna bland de förtroendevalda?..
I morgon kommunstyrelsen då skall vi diskutera en viktig fråga nämligen Rollerna Spelar Roll. Alliansen har fått medborgarna förtroende så då har man också det yttersta ansvaret.

Till alla som har en samhällsuppgift vill jag citera Gunnel och Kjell Swärds ord.
’LOJALITET har ingenting med unfallhet at göra, Lojalitet är inte att stillatigande se på utan att försöka gripa in och hjälpa till där hjälp behövs’
Nu går Lille Boy och jag ut i ’blask-snön’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.