Ett svettigt sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde var ytterst svettigt. Vi började kl. 09.00 och slutade kl. 18.00. De borgerliga partierna fick i dag ge sig på några punkter. Ändring av finansiella mål blev bakläxa för majoriteten. Tjänstetillsättningar i socialnämnden blev inte vårt förslag men ändå en ytterligare tjänst.
Det stora träteämnet var om vem som gör vad när det gäller personaltillsättningar. Där vår uppfattning är att om politikerna skall säga upp personal så skall även poilitikerna godkänna anställningarna. Detta blev skickat till persoanlutskottet efter en het diskussion. I ekonomiskt svåra tider måste vi ha rätt att analysera och utvärdera och ifrågasätta innan beslut tas som kostar pengar. Något självklart tycker vi men inte kommunledningen men diskussionen om personalprioriteringar lever vidare.
Jag känner mig hedrad. Idag satt kommunalrådet med pressklipp och dessutom relaterade han till min blogg. Intressant att bloggar och uttalande i pressen kan bli kommunstyrelsefrågor. Jag skulle aldrig nedlåta mig att………
Ytterligare pengar till tekniska för åtgärder i Lögdeå fick inget gehör, ett beslut över politikergränserna. Beslutet om IFK Rundviks buss blev också ett beslut som klöv de borgerliga partierna. En centerpartist och en moderat röstade med oss så det blir buss även till IFK . Jag noterar att även LN-91 tidigare fått bidrag av kommunen. Föreningsverksamhet är viktig för våra ungdomar.
Det var någott nytt att vi lyckades få gehör över blockgränserna. Är det något nytt eller bara en liten försummelse från de bogerliga partierna? Vi får se i kommunfullmäktige.
Har du tänkt på ordet grannfrun? Avstava detta fina ord och du kan rimma lätt som en plätt, vilket en av kommunens anställda gjorde i dag. En Grann Fru är härligt , se dig omkring du kan ha en grann-grann-fru inpå knutarna. Min grannfru är en grann fru hur är din?
Idag bad vi inte om medvind vi seglade!

En kommentar

  1. ma

    Ulla-Maj om du skulle tänka positivt och inte tro att dom borgerliga alltid har en baktanke. Det är ni som gör att vårat fina samhälle Nordmaling har blivit så negativt. Tänk att vi ligger mellan två trevliga städer,vi har ett bra läge vid kusten och har en fin skärgården,
    jag är uppvuxen här är stolt över det. Man måste samarbeta och lyssna på folket. Detta samhälle har snart inga affär kvar och ingen vågar flytta hit,på grund av allt som skrivs i tidningarna är negativt det är sällan det skrivs något bra. Vi har bra ungdom här ni säger att ni satsar på dom.Kommun gäller alla som bor här.Det är ingen skillnad mellan Vallarna,Rundvikarna eller dom andra byarna. Vi ska vara stolt att vi bor här,så gör något bra tillsammans för detta samhälle och samhället är vi alla som bor här gäller även politikerna. Mvh. Ma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.