Att bli fotograferad

I dag skulle min mun och tänder utredas. Kunde mina problem med svullander, allergier och bölder bero på tänderna?

Att sitta med slangar i munnen bakåtlutad och med en undersökningslampa lysande i ansiktet är ingen höjdare. Att dessutom trycka in foto-etiketter i käften är inget som jag längtar till. Nu blev det foto upp och ner från sidan och bakåt. Resultat. Inflamation i två tandrötter. Vi måste spola rent kring rötterna och rotfylla dom sa tandläkaren.
Måste jag, frågade  en ödmjuk Ulla-Maj och fotsulorna "knorrade ihop " sig. Finns det något annat val? Inget annat om du vill behålla tänderna blev svaret. Där for mitt växthus. Det  som jag hade tänkt köpa inför kommande växtsäsong. Något  som jag tänkt  beskåda sista dagarna på Nolia. Nu blir  Andersson som inte vill ha växthus glad.

Han kommer att säga intet ont som inte har något gott med sig. Jag får trösta mig med ett citat från Gunnel och Kjell Swärd " När så många andra har klarat av det kommer också du att klara det"

Men nog var det väl onödigt med trassliga tandrötter eller hur?

Från väggen bakom tanddoktorn finns en affisch med  en apa med ett stort leende och hans fina vita tänder bländar mig. Du får tandvårdsbidraget på 150 kronor för detta år och tar du ut fjolåret blir det 150 till säger tandhyginisten. En liten tröst i alla bedrövelse. Varför är inte tänderna en del av kroppen?Jag tycker att bastandvården skall betalas över högkostnadsskyddet.  Men dom som vill lyxa till sig med guld och diamanter i käften kan  betala själva.

I morgon skall jag och kommunalrådet finnas i Umeåregionens monter på Nolia tillsammans med företrädare från övriga kommuner. Undrar vilka frågor som medborgarna vill ställa till oss?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.