Stress

I förrgår var jag på ett förmiddagsmöte om stress och återhämtning. Det var olika ideella föreningar som var arrangörer. Under temat Mtt liv i Dina Händer fick vi ta del av individens egna sätt att tackla stress. En engagerad sjukgymnast från hälsocentralen fick oss alla som var där att tänka till. Hon tog upp "sofflockets" betydelse för att vi människor skall må bra.

Sofflocket var en självklar plats i samhället före datorn, mobiltelefonen, facebook och bloggarnas  tid. Nu är vi alltid upptagna och uppkopplade på det  ena eller andra sättet. Inte bra sa hon "Be like a Duck" och få balans i livet.

Sedan tog hon upp våra måltider. Viktigt är att börja rätt! Havregrynsgröt är toppen att börja dagen med. Jag tänkte på Andersson det är hans favorit. Han har hålit på i 10 år med att lära mig havregrynsgrötens alla fördelar. Men jag tycker kaffe och macka ä bäst.

Vi fick träna på Kinesiska hälsorörelser. Spännande, det skall jag  nog prova på i höst. 

I morgon träff med kommunchefen kl. 07.00.  Jag  har bett om träffen. Vi skall försöka reda ut alla orimliga uppgörelser som tydligen finns inom kommunkoncernen. Min roll som opposition är faktiskt att granska majoritetens olika agerande. Jag brukar kalla mig för saltet i såret när jag är uppe på kommunen och kräver att få se avtal och uppgörelser som  inte alla utan endast några få vet om. Ett har jag lärt mig under alla dessa år de är nästan omöjligt att försöka dölja  saker och ting. Det är som ordspråket " Det som göms i snö kommer upp i tö". Tänk att  de styrande i denna kommun inte lärt sig det.

Att vara salt är inte kul men det motverkar förruttnelsen eller hur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.