Jante och munkavle

 

I Nordmalings kommun har vi ett vida kännt projekt som kallats Jante. Jag hoppas att projektet lyckas. Målet för kommunen är att lyfta Jantelagen, Främlingsfientlighet, Jämställdhet, Stolthet  osv. Kommunens egna penningainsats är 150 000 kr resten är EU-medel. Arbetet skall bland annat ske via föreställningar som stand up comedy, teater och musikarrangemang.

Från utveckling  med Jante till skäll och munkavle. Denna vecka har jag och två av mina partikamrater fått både skäll och hot  av den kommunala ledningen. För vad då?  Frågan är enkel och inte  ny rätten att tycka till offentligt.. Är vi fritidspolitikern någon gång någonsin privatperson?

Enligt kommunens högste politiker är vi alltid Politiker vi har inte rätt att tycka till om ärenden utanför sammanträdesrummet? Har en fritidspolitiker rätt att på sin arbetsplats ha egna uppfattningar om politiska frågor?.. För egen del har jag inga problem. Jag har ingen arbetsplats där jag  skulle kunna kommentera beslut från  exempelvis kommunstyrelsen. Däremot träffar jag folk på affären, i föreningen och på olika arrangemang. Det är klart att jag någon gång har talat om ett politiskt beslut. Att sedan bli nekad titelaturen privatperson är väl att gå till överdrift eller?

Jag har sagt att svårast blir det nog för den politiker som har egen affärsverksamhet utöver ordförandeskapet. Frågan är kan han vara privatperson eller politiker i sin privata verksamhet? Speciellt när han säljer sina företagstjänster? Ett råd till de styrande i Nordmalings kommun "Kasta inte sten när Ni själva sitter i glashus"

Jag hoppas att samtalstonen i kommunstyrelsen "töar upp när våren kommer"

Till min vännina som är Stockholm och dansar, ler och trivs på alla vis. Pass upp du vet aldrig det kan vara en bekanting från Lycksele du träfffar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.