Ett ögonblick

Det kom en hök i skyn och den lilla skatan som satt sig på marken vid Anderssons släpvagn finns inte mer. Jag som just kom ut hann inte in efter kameran för att ta bild på höken. Nej endast fjädrarna av skatan var kvar, som ett bevis på vad som just skett.

Det nya centerpartiet har ett nytt stuk på sina riksdagsmän. Jag tänker på Fredrik Federleys/Ursulas lyxresor. Nog kan väl han betala själv eller? Sedan tycker jag han är en "färgklick" av stora mått som dessutom hinner han vara överallt  och jobba för sitt företag. Att han sedan är folkvald på 100% i riksdagen är tydligenl ok. Nu känner jag  fler centerpatister som har egna företag och hinner ha verksamhet där utöver sitt politska uppdrag. Visst det finns också Sossar som har hur mycket tid om helst för företagande och riksdagsuppdrag..  Men ändå glamormiddagar, hotell och flyg helt sponsrrat bland annat av flygindustrin tycker jag "luktar" Fredrik.

Underligt är också att Nordea endast får ett "tyckande " av Mats Odell (KD) för sina höga bonusar.  Jag säger det räcker inte Mats med ett tyckande det krävs handling. Stoppa de höga bonusarna!

Appropå pengar jag tycker det är "dö-trist" att kommunen trots förlikning via advokat måste slanta upp med dryga två miljoner för ombyggnad av Atlas i Nordmaling. Vi politiker beslutade och trodde att en miljon (enligt anbud) skulle räcka men det var ju 2008. Efter det beslutet sa vi Socialister nej till mer pengar men den borgerliga alliansen gav efter och sluträkningen blev altså över två miljoner kronor.

Visst är affärer konstiga? Jag  kan förstå Fredrik Federlely/Ursula att han ville ha tjugu tusen kronor för varje framträdande. Han har tur att centerpartiet tycker det är ok och  Fredrik har ju eget företag utöver sitt riksdagsjobb så inget inkräktar på något enligt¨centern det gäller även betalda lyxresor antar jag.

Vilka kapaciteter det finns i Sverige. Ett råd från Kjell och Gunnild Swärd tycker jag passar. "pengar förändrar ofta karaktären"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.