Det bästa mötet denna vecka

Näringslivsmöte i Rundvk

På bilden: Sune Höglander Nordmalings kommun, Sven Westman Masonite AB, Sten-olov Andersson SCA och Walter Holmgren Företagarna

Rundvks S-förening hade inbjudit till Näringslivsmöte. Temat var Träföretagens utveckling. Ett stort antal besökare hade kommit och frågorna var många.

Sten-Olov Andersson SCA tog upp den stränga vintern och de problem som sågen har med IS-stockar. Vidare berättade han att ett nytt utökat tillstånd på 350 000 kubikmeter/ år har lämnats in till myndigheterna. Vidare planeras nya investeringar i både såg- och torkanläggningen. Sten-Olov påpekar att sågen i Rundvik har ett "guld-läge". Kunnig personal med lång erfarenhet av trä, E4:an, närheten till två flygplatser samt ett förestående industrispår till Botniabanan. Däremot efterlyste han barnomsorg för skiftarbetare.

Sven Westman från Masonite informerade om det läge som nu råder vid fabriken och balk-fabriken. Ökad skiftgång och nya marknader är framtidssatsningar. Även han tog upp kravet på barnomsorg för skiftesarbetare. Ulla-Maj informerade om det förslag som Socialdemokraterna lagt i kommunfullmäktige för två år sedan. Förhoppningsvis blir det ett positivt  beslut om barnomsorg på "obekväm tid"  under detta år.’

Sune Höglander från Nordmalings kommun tog upp förslaget på industrispår från industrierna i Rundvik till botniabanan. Walter Holmgren företagarna hade en idé om hur en finansering av Industrispåret kan göras. Mötet beslöt att Företagarna skickar in en skrivelse till Nordmalings Kommun. Ulla-Maj skall bevaka att skrivelsen behandlas.

Ett trevligt och idérikt möte.

Ulla-Maj påpekade att hon en gång var sågverksarbetare i Rundvik. En kvinna bland många män. Tuffa brudar klarar allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.