Nej Till hot,trakasserier och våld

Det är med bedrövelse och besvikelse som jag tagit del av den misshandel som drabbade BU-nämndens ordförande Liza Jonsson i sitt hem onsdagnatt den 31 september. Att respektera ett majoritetsbeslut hör till demokratins hörnstenar. Att det i fallet om byskolorna har bildats olika motståndsgrupper på olika sociala media är jag och Socialdemokraterna i Nordmaling medveten om. Hotfulla samtal till S-politiker förekommer och att den stämning som råder i denna fråga har kulminerat i jag citerar ett blogginlägg från en framstående centerpartist ”vi ger oss aldrig”. Jag respekterar att de politiska partierna har olika uppfattningar. I en demokrati måste alla ta avstånd från hot, trakasserier och våld om så inte sker har vi inte en demokrati vilande på ett öppet samhälle där alla även politiker har rätt att uttrycka sin åsikt och ta beslut.
Liza Jonsson har meddelat i ett uttalande att hon inte låter sig tystas och att hon fortsätter sitt politiska uppdrag. Se Nordmalings kommuns hemsida, Liza Jonssons uttalande.

Jag beklagar att en ledamot av BU-nämnden (m) nu lämnat sina uppdrag i nämnden och i fullmäktige.
Detta på grund av den hotbild som nu råder. Det är mycket allvarligt att man försöker skrämma politiker till tystnad. Om Sverige skall vara ett fritt land där demokrati råder måste vi alla motverka våld, trakasserier och hot.

IMG_3276nämnden och fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.