Bolagsstämma

I dag har NordmalingsHus AB bolagsstämma.Kommunens ägare företräds av kommunstyrelsens ordförande som har 100% av aktierna. Det övergripande syftet med ett allmännyttigt bostadsföretag är att främja bostadsförsörjningen i kommunen för alla grupper i samhället. Årsberättelsen visar att bostadsmarknaden har förbättrats under året främst på centralorten. Efterfrågan ökar något på större lägenheter och billigare lägenheter eftersöks främst av unga och äldre med svag ekonomi. Kommunfullmäktige den 15 april i år fastställde affärsplanen för hållbar utveckling där NordmalingsHus AB redovisade det aktuella nuläget  samt en nära framtid och en utveckling på längre sikt.

Jag konstaterar att åtgärder de senaste åren bestått av flytt av hyreshus från byarna till tätorten. NordmalingsHus AB har med de gjorda åtgärderna både kunnat utnyttja hyreshus som stått tomma och också ökat sitt totala lägenhetsbestånd dvs. att 29 lägenheter har nyskapats i Nordmaling och 18 lägenheter i Rundvik på en period av fyra år.. 

Jag noterar att bolaget har påbörjat  ett sammarbete med de privata aktörerna för att undersöka möjligheter för samverkan för uppförande av hyreshus

En intressant diskussion kring framtidsfrågorna lär uppkomma vid Bolagsstämman i dag..

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.