Nu börjar ett Nytt kapitel i Nordmalings kommuns historia

I dag var jag och Nordmalings nya kommunchef Dan Vähä ut i "verkligheten". Vi började hos vaktmästarna som samlats för att få ett snack med Dan. Dan är känd bland kommunens personal (dom som jobbat i kommunen under Dans tidigare 16 år som bland annat fritidschef) Många gamla och nya historier berättades. Trevligt tyckte både jag och Dan. Så svängde vi förbi på Simhallen som nu rustas upp. Dan har ju jobbat även där.En ny badbassäng blir klar i oktober och självklart blev Dan inbjuden till invigningningen.Jag undrar om han kommer i badbyxor. Det gör då inte jag, att simma är en avlägsen dröm för mig. Sedan åkte vi över till Atlas. Chefen var i Umeå men vi fick en snabb information av övrig personal. Förmidagen avslutades med en träff hos Utveckling Nordmaling. Utvecklingsledaren Åsa berättade om det pågående visionsarbetet. Här pågår insamling av synpunkter. Ett gedigert material skall bearbetas och lämnas till politikerna för att till sist fastställas i kommunfullmäktige. Även den gamla visionen 2010 kommer att tas tillvara i 2020 års vision. Trevliga besök och en poisitiv stämning präglade dessa träffar.

Rundviks S-förening har inbjudit alla intresserade till träff med Dan Vähä den 3 oktober kl. 19.00 i Rundvikdsgården. Temat är: Kom å fråga och diskutera Nordmalings kommuns framtid med Dan Vähä. Även Sune Höglander kommer  att informera bland annat om start datum för gång och cykelvägen mellan Rundvik och Nordmaling.

Jag är glad att kommunen anställt en kommunchef som kan den kommunala verksamheten och även det "politiska spelet" . En spännande framtid väntar oss i Nordmalings kommun.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.