En ”springa hopp”

Min Lilla älskling hunden Lille Boy har fått upp det sjuka ögat så att jag ibland ser en springa brun pupill. Så härligt vi Andersson och jag droppar på och jag tror att det kan fixa sig. Men det är klart att Lille Boy undviker fortfarande ljus och vill bara blunda.

Appropå ljus.  I mörkert är alla katter grå så vi får se hur färgerna blir på kommunfullmäktige i morgon.  Att undvika ljus kan många göra i olika situationer.

Jag har ställt följande frågor till kommunstyrelsens ordförande

  • Vad händer med det av kommunfullmäktige instiftade ungdomnsrådet. Svaret  från ordförande är enkelt ingen verksamhet under flera år. Jag konstaterar att det är dags att även formellt lägga ner ungdomsrådet eller hur?
  • Blir det anslutningstrafik till Resecentrat när Botniabanetågen börjar gå? Svar ringbilstrafik skall upphandlas. Bra men när kommer systemet igång? frågan kvarstår
  • Skolsituationen i Håknäs? Svaret från kommunstyrelsens órdförande är att när frågan är färdigutredd skall föräldrarna få svar. Min fråga kvarstår när får föräldrarna svar  innan skolstarten eller?
  • HVB-Hemmet ATLAS. Här påstår kommunstyelsens ordförande att revisionen riktat misstroende mot några chefer. Jag konstaterar att kommunstyrelsens ordförande inte velat ta del av eller inte velat föstå. Faktum är att Roller spelar roll och att dubbla roller är förödande för den kommunala verksamheten. Något som revisionen påpekat  och som vi, s och v , har föreslagit  är att verksahmeten skulle ha en huvudman nämligen Soicalförvaltningen dock utan att få gehör av de borgerliga partiena.  Något som kan läsas på protokoll. Revisionsrapporten visar att vi haft rätt. Roller spelar roll både mellan chefer, personal och politiker. Viktigt att vi inte  har dubbelkommando i kommunens verksamhet och att deligationsordningar gäller.  Om inte då kan det gå åt………………………….

Ëtt spännande Kommunfullmäktige  väntar i morgon.

Vi Andersson och jag droppar vidare i Lille Boys ögon och hoppas på att bägge ögonen öppnas i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.