En Rattmuff

Ett sammanträde där liknelser kommer "på skam"

Ibland blir jag fascinerad över de liknelser som de borgerliga partierna i Nordmaling använder för att övertyga oss Socialister om att deras förslag är det bästa.

I måndagens sammanträde diskuterads budgetram för 2011. Kommunen skulle få 4.8 miljoner kronor i extra statsbidrag. Pengar som inte var inräknade i 2011 års budgetram.

Kommunalrådet sa med bestämdhet att dessa pengar skall kommunfullmäktige ha. Till vad ställde jag frågan. Svaret uteblev. För vad frågade jag igen men fick inget svar. En diskussion uppstod när vi Inger  (V)  och jag  påpekade att vi ansåg att resurser måste ges till bland annat skolan utifrån skolinspektionens krafitga kritik. Vi påminde om att ca  20 personer sagts upp. Vi fick inget gehör eftersom vi inte ville köpa de borgerliga partiernas förslag.  Då försökte den kvinnliga moderata ledamoten med en liknelse. Hon sa: "Ulla-Maj att spara är bra det är som om du skulle köpa en Rattmuff men inte har pengar då är det bra om kommunfullmäktige har pengarna till den fina Rattmuffen. Hon kompletterades av kommunalrådet som utbrast " Ja och tänk er hela fullmäktige får Rattmuffen.

Jag blev förvånad över  att lägga miljonerna i kommunfullmäkltige som bara sammanträder fyra gånger om är som att lägga pengarna i en långbänk, svårt att snabbt få del av dom om kommunen behöver dom snabbt.

Ett är säkert Rattmuffen får stå för de borgerliga partierna. Jag tycker att kommunen skall ge mer pengar  där det behövs. Allt för att få en bra vård, skola och omsorg.

På bilden nedan ser vi Inger vid blomstren som kan vara aktuella att inhandla i vår men jag tror inte hon ger några  blommor till Rattmuffe-gänget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.