Snurrigt

Hösten är här och dessa härliga höstträd kan man se i Rundvik. Det är skönt att årstiderna står sig och att det inte är så snurrigt i naturen som det är i politiken.

Nordmalings borgerliga majoritet har svårt att bestämma sig. Ibland är det helt snurrigt. Denna vecka har vi haft två kommunstyrelser allt för att fastställa hur peningarna skall fördelas år 2010.  Nya förslag allt efter regeingens pråpåer. Måndagen började med helt nya ekonomiska siffror som kommunalrådet snällt kopierade upp till oss två timmar innan sammanträdet. Att oppositionen skulle köpa helt nya förslag på fördelningar och besparingar av kommunens ekonomiska resurser det borde alla politiker inse vara omöjligt eftersom de underlag som vi fått tidigare  plötsligt inte gällde. Att vi socialdemokrater skulle vara med om att ta bort över en miljon kronor från barn- och utbildning  borde de styrande förstå vara helt omöjligt. Det var faktiskt vi som efter mycket möda lyckades få tillstånd denna ekonomiska förstärkning i majsammanträdet i kommunfullmäktige. Att sedan locka med en sänkning av tidigare beslutad skattehöjning på 40 öre till 25 öre med motivering att det var ert förslag som  de borgerliga partierna avslog i våras och "kallade pinka i byxan" kändes ännu dummare.

Däremot tog vi strid för att få till stånd mindre barngrupper och lärarledda lektioner. Måndagens resume blev ett extra sammanträde på tisdag. Ny giv nya diskussioner och ajourneringar för de styrande partierna. Nu ändrade dom sig igen  från att ha varit 25 öre på måndag blev det  40 öre i skattehöjning  på tisdag. Positivt är att vi lyckades bli överens om pengarna till Barn och utbildning  ligga fast.  Nu hoppas vi på mindre barngrupper och lärarledda lektioner. Vi vill inte ha hål!

Kommunstyrelsen avslutades med ett visdomsord "vi får se vad som händer i kommunfullmäktige"

Sannerligen är sista ordet i skattefrågan  säkert inte sagt från alliansen. Jag konstaterar att Alliansen i Nordmaling lider av beslutsvånda där snurrigheten tagit kommandot. Kan det vara toppnivå i länet?

I kväll Rundviks S-förening

Foto: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.