Brännässla

Idag besöt jag att ta tag i all min brännäsla som under sommaren invaderat min tomt bakom huset. Den hade trasslat in sig i blommor och buskar. Med handskar, stövlar och långa blusärmar närmade jag mig brännässlan. Trots skyddsutrustning så blev jag rejält bränd. Att skydda sig kan ibland vara rent hopplöst. Lille Boy höll sig borta från mitt rensande. Han satt på stugebron och glodde. Jag är övertygad om att han tyckte jag var ganska knäpp som rensade på i brännässlan.

Att rensa brännässla påminner om att kvinnor drar det kortaste strået när det gäller arbetslivet. I presenterade rapporter denna sommar visas  stora skillnader mellan olika grupper som i dag är arbetslösa, deltidsarbetar och heltider. Därför är Mona Sahlins sommartal om Jämställdhet mycket viktigt. Ett jämställt samhälle gagnar alla!

Låt oss komma  ihåg att inget har ökat  kvinnors frihet som utbyggnaden av välfärden. Inget kan heller minska kvinnors frihet som försämringen inom den offentliga sektorn¨. Ett arbetsliv där heltid är en rättighet och deltid en möjlighet tycker jag är en mänsklig rättighet. Dessutom är Inflytandet en demokratisk fråga som berör oss alla och som vi måste kämpa för alla dagar.

Upp till kamp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.