Beundransvärt

Jag beundrar de som kan säga ifrån och de som engagerar sig. Min första beundran går till Hardy han som diktat "Vi är borda Rundvik och gör som vi vill" han orkar engagera sig och oss alla andra för den lokala utvecklingen i Rundvik. All heder till Hardy och alla andra som vill och vågar stå upp för lokalsamhället.

Min andra beundran går till alla Ni som ringer och skriver till mig om orättvisorna. Den senaste orättvisan som upprört många är sänkningen av prisbasbeloppet som drabbar sjukpenningen, förälddrapenningen, pensionerna, studiebidrag m m. Jag hoppas att alla som tar kontakt med mig också får kontakt med de ansvariga i regeringen. Det är ju där ansvaret skall utkrävas. Utrymme finns alltid för regeringen att fatta ett annat beslut oavsett vad statssekreteraren hos socialförsäkringsminister Christina Husmark (m) säger.  Staten tjänar ca tre miljarder kronor på sänkningen. Det blir väl nya skattelättnader för de "besuttna"

Jag säger som Olof Palme sa "Politik är att vilja" så prioritera om säger jag.

I går var jag, Lillen och Andersson till staden. Lillen och jag var tidigt klara och stod vid trottoarkanten och väntade på Andersson. För ovanlighetens skull  brukar det vara så att Andersson får vänta. Jag skall ha med släpvagnen sa Andersson. För va då sa Lillen och jag. Den kan vara bra att  ha sa han. Vad har du då planerat sa jag. Planerat och planerat sa Andersson, men om jag kommer på något så är släpvagnen bra att ha. För va då sa jag? Har du tänkt köpa något skrymmande? Det är då ett evigt "tjat" om släpvagnen. Det är jag som kör och vill jag ha med släpvagnen så blir det så sa Andersson. I min hjärna hade diverse trädgårdsattiraljer påbörjats, kan det vara så att han tänker överraska tänkte jag.

Nu skildes vi jag besökte regionsjukhuset och Andersson for vida kring med sin släpvagn. När jag var klar på sjukhuset hämtde Andersson upp mig. Var är släpvagen frågade jag. Jag har ställt undan den blev svaret. Vad har du handlat sa jag. Ett par hörlurar svarade Andersson. Men inte behövde du släpvagn för dom?  Nä sa Andersson.

Nästa gång skall jag åka ensam sa Andersson och vad jag tar med mig och vart jag far är min ensak. Jag vill bara påminna frun om att vi ibland har saknat något att ta de  varor som frun velat köpa och då har du sagt varför tog vi inte släpvagnen sa Andersson.

Slutdiskuterat om släpvagn. Men inte om regeringens orättvisa politik som drabbar de mest utsatta medborgarna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.