Röstmottagare

Denna förmiddag var jag röstförrättare i Rundvik. Ett trevligt uppdrag. Frånsett allt det praktiska som seldar, valkuver, affischering och prickning så kom valnämndens ordförande, han blåklinten från Hörnsjö tillsammans med vår Mona på ’inspektion’ dom hade fina smörgåsar med sig. Å andra sidan hade Sverre på Rundviksgården hunnit koka kaffe två gånger innan smörgåsfolket dök upp. Ordförande berättade om larminsidenten på kommunkontoret som hade försenat deras start från Nordmaling.
Att få traffa och ’klyva ett och annat ord’ med de röstande känns mycket bra. Många både unga och gamla kom å röstade. Från skutan/Ankaret ringde dom kan du komma å hämta?
Enkelt som en plätt Kalle kommer och hämtar sa jag. Jag tycket det var imponerande att så många mycket målmedvetet röstade för inflytande i Europa.
Min vän På Strandholmen ringde mig i går kväll. Hon frågade kan du hjälpa mig å rösta i morgon? Faktum är att röstning på instutioner sker via annhöriga eller bekanta. Jag lovade att hämta henne i eftermiddag.
Jag skall rösta på skolbespisningen på Levar sa hon mycket bestämt.
Innan jag åkte iväg för hämtningen frågade jag Andersson vill/kan du hjälpa mig?
Snäll som han är så sa han ja och det var tur. Efter vi parkerat vid Strandholmen och jag hämtat vänninan konstaterade jag och personalen att en rullstol vore bra att ha. Faktiskt visade det sig vara ett måste. Svårigheten var att fällaihop rullstolen och lägga in den i min lilla bil. Andersson stönade akta huvet på vänninan när du hjälper in henne i blilen sa han.. Nu lyckades vi både fälla ihop rullstolen och fälla ut den samt hjälpa vänninan in i röstlokalen. Åter hemma på Strandholmen sa vänninan -så skönt nu har jag gjort mitt för ett tryggare Erropa och Sverige nu skall jag ta mig en tupplur.
Medan hon blundar och drömmer om Europa
Nu skall jag läsa in kommunstyrelsen dagordning inför morgondagens möte. Både handikappp- och handlignsprogrammet för misshandlade kvinnor och deras familjer. Ett annan intressant förslag som alliansen nu gömmer i revisionsrapporten är nämndernas arbetsformer. Ett är säkert när kritik framförs över hur politikerna tar sitt ansvar så svarar kommunledningen att omorganisation behövs. I ställer för att rätta till felen föreslår man nya styrformer. Omorganisera mera sa någon vis Rommare en gång i tiden, för då går all kraften till att förskjuta de verkliga problemen.
Till Er alla även Europa är vad vi gör det till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.