Att klia ryggar

Jag tror att vi kvinnor är dåliga på ’ryggkliande’. I den offentliga verksamheten kan jag gång på gång konstatera att kvinnorna är förlorarna. Nu varslas 20 stycken inom skolvård och dagis. Barngrupper på 20 barn per en personal verkar vara alliansens beslut om en bra barnomsorg.
Jag undrar om det inte skulle vara lättare om vårdpersonalen bestod av gubbar. Skulle gubbarna rusa runt var 10:e minut för att reigstrera vad de gjort och dessutom mellan avdelningar på äldreboende för att datorer finns ju inte på alla avdelningar. Kan detta vara möjligt????Förut kunde en anteckning i en liten fickbok göras på vad man gjort. Men nu är det nya tider, datorer gäller. Med andra ord rusa runt och knappra in. Det viktigaste är statistik? Vart tog de gamla vårdtyngdsmätningarna vägen och Personalbemanning i förhållande till arbetsuppgift?
Visst måste vården av våra barn och gamla som skall stå i centrum inte registrering på datorer var 10:e minut eller?
Gud hjälpe människan!
Förresten behöver nog Gud även hjälpa mina småfåglar som nu håller på att besikta fågelholken invid mitt lusthus. Kanske fågelmannen håller på att feja för för damen inför en tilltänkt bosättning.
Vi måste stoppa dom säger jag till Andersson annars går det som ifjol de är för tidiga och blir förfrusna.
Hur har du tänkt dig att jag skulle göra för att stoppa dom frågar Andersson. Stoppa igen hålet? Eller ta ner holken frågar han.
Det är många som jag skulle vilja stoppa igen hålet på eller skjuta ner från deras ’högt uppsatta holkar’ svara jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.