Kvittret i häcken

Dagens stora politiska uppgift var Regionfullmäktige i Skellerfteå. Den ’gråe’ hämtade mig kl. 07.30 vid min bostad. När jag klev in i bilen säger han -va mycket fåglar du har i häcken. Ja de trivs i hagtorn och ser du fågelholken frågar jag, den i björken fortsätter jag. Min stolthet. Du skall vet att jag köpte den av grannen allt till Anderssons förtret. Vad skall du med en fågelholk till här mellan husen frågade han? Jag vill se om fåglarna sätter bo svarade jag. Aldrig sa Andersson. När fågelholken skulle upp frågade jag om vi tillsammans kunde sätta upp den. Du har köpt den så då får du också fixa holken på plats fick jag till svar. Nu hade jag en sådan tur att en annan man hjälpte mig att sätta upp holken. Qvinnor kan eller hur? Vad hände? Jo. den blev bebodd av några små fåglar och det direkt. Där ser du sa jag stolt.
Nu var det inte bättre än att en stormig helg blåste fågelholken på sne. Hjälp! Nu måste alla krafter till för att fixa fågelholken och dess inneboende. Vi lindade sträng kring holken och ånyo fästade vi upp den. Tillsammans denna gång. Nu får det räcka, inga fler holkar säger Andersson, vi har fullt. Men när vi sitter på verandan och lyssnar till fågelkvitter då är vi överens om att fågeholken och fågel i flykten är ljuvlig. Så inbjud dom sätta bo.
I dag hade centerns gruppledare skrivet en fråga om befolkning och flyttningar i länet och utanför länet. Vad finns att göra ville dom veta. Efter att ha fått svar på frågan kan jag konstatera att flytta kan vara som med fåglar de flyger bort men hittar tillbaka och har man tur så slår dom sig ner och bygger bo hos oss i Västerbotten. Här gäller det att bjuda till.
Vi i västerbotten har tur som har Ibbe på en central plats i partiet, han ger oss framtidstro. Han är ett exempel på att landsgränser inte är ett hinder tvärtom det är en tillgång. Tack för det Ibbe.
När jag i kväll besökte ICA kom frågan om barnomsorg på obekväm arbetstid upp. Trist att de borgerliga partierna inte ville ta beslut vid februariefullmäktige. Det är många kvinnor och familjer som har problem för att de inte kan få barnomsorg som passar tiderna på jobbet.
Skulle vi inte satsa på utveckling av kommunen? Jag tycker det! Och då är jobben och den kommunala servicen ett måste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.