’Hä kön va schvårt å skilja på hä söm falke gör för å va snäll å hä söm jer uträkningar baköm’

Ett fädernas uttryck värt att minnas och fundera över i livets alla situationer. I morse talade jag med en bekant vi kom att tala om vår hundar. Hon sa att hennes hund har fått diabetes och att hon får två sprutor om dagen. Jag frågade hur kom ni på att hon var sjuk? jo hon var så slö sa bekantingen. Min lille Boy är slö utom nar han ser andra hundar och får spåra i skogen eller på vägen. Trots sin ålder så är han alert i vissa lägen så jag tror inte att jag behöver göra någon disbeteskontroll.
I dag var jag på en utbildning. I efterhand blir jag fundersam vad blir resultatet? Ett är säkert ’fer du fram för fort kön hä svarten för öga’.
Den som lever får se. Föresten är svarta ögon ganska fint tycker jag. Vänninan säljer mycket svart på pennor eller burkar så det fixar sig nog.
Veckans funderation är hur en politiker som BU-nämndens ordförande kan försvara skolnedläggelser och större lärargrupper. Jag anser att vi behöver många vuxna i skolan inte bara i Nordmaling. I vaölrörelsen var alla partier överens om att alla skolor skulle vara kvar. Visst är det konstigt att helt plötsligt saknas pengar överallt. När socialisterna hade majoritet då fick vi pengarna att räcka. Naturligtvis hade vi också en S-regering. Jag kan ju efter 25-års förtroende i kommunpolitiken konstatera att om viljan finns så kan politikerna omprioritera till de mjuka verksamheterna. Men då kan man inte hela tiden säga vill ha annat än vård, skola och omsorg ett ’citat’ från de borgerliga partierna vid skolmötet i Rundvik den 4 februari. Även regerings ansvar är viktigt
var är den så kallade ’finanserignsprincipen) alltså om regering och riksdag beslutar om reformer eller åtgärder som kostar kommunerna pengar då skall även en penningpåse följa med. Det blir en politisk strid om de borgerlia beslutar om sklolnedläggelse. Skulle inte vi utveckla kommunen? Tror vi inte att Botniabanan ger nya och positiva förutsättningar? tror vi inte på Centrumet mellan Städerna?´Jag vill påpeka – Det gör jag!
Nu är vetelängden klar och tårtan står på bordet så nu sticker jag till festen med resten.
Kaoroki det är något för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.