Buskar, träd och älgjakt

I dag en härlig ’Brittsommardag’ då gällde följande för oss. Trädgården där träd och buskar skulle beskäras. Andersson tog fram el-sågen och så sa han – Nu får du bestämma hur många träd och buskar som jag skall kapa och hur. Vår rönn, den ungerska syrenen och vårelden blev först offret för Anderssons såg. Därefter kom äppelträdet som vuxit så att grenarna sträkte sig till grannens tomt. Min gamla spireabuske fick en rejäl omgång. Dagen är räddar och även husets baksida där dessa växter har huserat hela sommaren. I morgon kanske vi hinner börja med alla våra träd, buskar och blommor på framsidan.
Söndagen domineras dock av måndagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott. Några aktuella ärenden är kabeldragningen för vindkraften på Gabrielsberget och revidering av budgetramen 2009. Här påstår de ansvariga att kommunen kommer att få mindre pengar 2009 och vad kan då politikerna göra? Osthyveln, bandsågen eller förslag på ökade skattepengar. Vi får se vad allianspartierna kommer att föreslå. Man får ha respekt för den politiska majoriteten eller hur? Dom fick ju väljarnas förtroende.
Vänninan var förbi. Hennes älskling hade varit på fågeljakt idag. Älgjakten har tydligen ett uppehåll. För min del får jakten ha uppehåll länge. Jag nöjer mig med den älgjakten som förskolebarnen i Gräsmyr har. Du är trist tycker Lille Boy som gärna gått ut på tax-jakt efter både fågel och älg. Inte lätt att vara Anderssons hund för vi jagar bara varandra och det tycker Lille Boy inte är spännande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.